V soboto, 22. aprila, je že devetnajstič potekalo državno tekmovanje iz matematike Računanje je igra za osnovne šole s prilagojenim programom z nižjim izobrazbenim standardom.

Izmed 44 sodelujočih osnovnih šol in več kot 700 udeležencev na šolskem tekmovanju, se je na državno tekmovanje uvrstilo 130 najboljših matematikov od 4. do 8. razreda. Našo šolo sta na jeseniški OŠ Toneta Čufarja zastopala četrtošolka Urša in petošolec Aidan.

Učenca sta takole strnila doživetja celotnega dne:

“Pot je bila kar dolga, a je hitro minila. Po prihodu na Jesenice, smo razgibali noge na sprehodu po mestu. Ob vstopu v šolo nas je prijazno pozdravila Mama vila, ki bdi nad matematiki. Sledil je krajši kulturni program s plesno točko in nagovorom ravnateljice ter župana. Nato so nas razdelili po razredih in tekmovanje se je pričelo. Ko smo vsi pokazali, kar največ zmoremo, smo se odpeljali v gledališče, kjer sta nas zabavala gledališčnika s temo kulturnega vedenja v tej ustanovi. Potem je sledila razglasitev najboljših treh matematikov iz vsakega razreda ter kosilo, ki smo si ga pošteno zaslužili.”

Urša: “Naloge so se mi zdele lahke. V programu mi je bila najbolj všeč gledališka predstava, ker je bila zelo smešna.”

Aidan: “Tudi meni se naloge niso zdele težke. Najbolj fino je bilo kosilo!”

Uradnih rezultatov še nimamo, a kljub temu obema učencema iskreno čestitamo za pogum in dosežek!foto 2 foto 3 foto 4 foto 5 foto 6 foto 7
Dostopnost
//