Spoštovani starši.

Po četrtkovem sklepu vladebo pouk v prihodnjih dveh tednih (torej vsaj do 27. 11.), potekal na daljavo.

Mislim, da si vsi želimo, da bi bili otroci v šoli, saj je ta oblika pouka obremenitev za vse. Otroci zagotovo pogrešajo družbo, verjamem pa, da jih tudi skrbi, kako bodo dokazovali svoje znanje.

Dobili smo okrožnico Zavoda za šolstvo s priporočili glede izvajanja pouka, v kateri  priporočajo, da se nadaljnja dva tedna ne ocenjuje. Ocena se lahko pridobi izjemoma, če se  učenec tako dogovori z učiteljico in je  to njegova želja ali če so bili učenci že pred odhodom na delo na daljavo dogovorjeni za ocenjevanje. Tukaj gre predvsem za govorne nastope in domače branje. To pa ne pomeni, da so lahko učenci čisto brez skrbi. Če bomo po dveh tednih še vedno primorani v to obliko šolanja, bomo morali pričeti tudi z ocenjevanjem. Zato naj učenci delajo sproti in sodelujejo pri pouku, prav tako naj se tudi učijo, kot to počnejo, ko poteka pouk v šoli. Hkrati pa je pomembno, da se gibajo, še boljše, če to počnejo skupaj z vami.

V nadaljevanju vam podajam nekaj informacij.

PRIJAVA NA TOPEL OBROK – vsi učenci, ki izpolnjujejo pogoje, kot jih je postavila Vlada RS, za brezplačen topel obrok v času dela na daljavo (3. dohodkovni razred otroškega dodatka oz. 2. razred državne štipendije oz. prihodek na člana družine ne sme presegati 382,82 EUR), se še vedno lahko prijavijo na povezavi, ki je na spletni strani šole.

Lahko se prijavite tudi ostali, ki nimate subvencionirane prehrane.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ – vsi, ki potrebujete tehnično pomoč (mobilni modemi, tablični in prenosni računalniki, kamere z mikrofoni, slušalke z mikrofoni) pišite na dominik.trstenjak@podgoro.si ali na tajnistvo@podgoro.si. Če potrebujete potrdila o vpisu, stvari iz omaric ali učilnice pišite na tajnistvo@podgoro.si.

Glede na neugodno situacijo in specifiko jesenskega časa,  se zavedamo, da se lahko znajdemo v stiski. V takih primerih se obrnite na vaše učitelje, razrednike, svetovalni delavki (nadja.vidmajer@podgoro.si, suzana.kline@podgoro.si) oz. šolsko psihologinjo (darja.marinkovic@podgoro.si,) oz. poiščete zunanjo pomoč www.nijz.si/sl/strokovnjaki-s-podrocja-dusevnega-zdravja-v-casu-epidemije-koronavirusa-na-voljo-za-brezplacne.

V eUčilnici so videovodiči za učence, kjer si lahko učenci pogledajo navodila glede uporabe eUčilnic. Ti videovodiči so lahko v pomoč tudi vam. Če  bi vi ali vaši otroci še potrebovali kakšna znanja,  napišite našemu računalničarju sporočilo kar v  forum  učilnice vašega otroka in vam bo pripravil videovodič ali pa vas usmeril na ustrezne spletne povezave.

PROSTOVOLJSTVO IN MEDSEBOJNA POMOČ – spodbujam vas, da v primerih, ko je to mogoče, priskočite na pomoč vaši lokalni skupnosti, zlasti tistim, ki se skozi te nenavadne čase prebijajo osamljeni in sami. Lepa misel, nasmeh, pomoč pri nakupih ali zgolj telefonski pogovor lahko nekomu zelo pomagajo. Učenci negujete stike s sošolkami in sošolci, prijateljicami in prijatelji ter si pomagajte pri šolskih in drugih nalogah, pa čeprav preko spleta.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

V nekaj slovenskih šolah so opozorili, da so učenci ali starši snemali videokonference. Nekateri z namenom, da jo učenec še enkrat pogleda, v primeru, če česa ne bi razumel. Žal pa nekateri tudi z namenom pošiljanja in objavljanja na socialnih omrežjih.

Zato vam v priponki posredujem obvestilo glede nedovoljenega snemanja videokonferenc.

Lepo vas pozdravljam in vam želim lep konec tedna.

Darja Ravnik

Dostopnost
//