TEDNI VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2023

Med dvema ognjema

Športno druženje, poznavanje in upoštevanje pravil, spoznavanje in sklepanje prijateljstev pri igri Med dvema ognjema med podružnično šolo s prilagojenim programom in varstveno delovnim centrom.  Delavnica je bila namenjena druženju in sprostitvi ter zdravemu načinu življenja. Vsi udeleženci so zelo uživali in se zabavali v igri, ki jo imajo vsi nadvse radi. 

Medgeneracijsko druženje
V petek, 26. 5., je potekalo medgeneracijsko druženje učencev 5. in 6. stopnje PPVI OŠ V parku in varovancev Lambrechtovega doma. Skupaj so pekli, šivali, prepevali, se pogovarjali, družili in drug drugemu namenili čas in skupaj preživeli neprecenljive trenutke.

Glasbena predstava Zmajček Tonko in začarana trobenta
Glasbena šola Slovenske Konjice nam je pripravila glasbeno predstavo, s katero so učence naše šole popeljali v glasbeni svet poln zabave. Spoznavali so različne inštrumente, predvsem tiste manj znane in skupaj pomagali zmajčku Tonku rešiti urok, da je njegova trobenta zopet mogočno trobila.

Spoznajmo Afriko
Ljudje po svetu živimo v različnih kulturah kot tudi imamo različne pogoje vsakodnevnega življenja. Naša učiteljica Eva nas je popeljala v Afriko, kjer je sama preživela nekaj svojega časa in nam skozi lastno izkušnjo preživetja v Afriki predstavila njihovo kulturo in življenje. Učenci so bili navdušeni in so z zanimanjem spoznavali drugo kulturo in njihove običaje.

Ogled vrtca in rastlinjaka/vrta Poljčane 

Zaposleni OŠ V parku so si bodo podružnični vrtec Poljčane – vrtec Studenice, ki je močno povezan z naravo in kjer se trudijo skrbeti za svoj vrt in okolico ter vse to privzgojiti njihovim otrokom. Predali so nam svoje izkušnje, ki jih bomo zaposleni na OŠ V parku poskušali tudi sami prenesti v vsakdanje življenje šole.

Potopis Šrilanka

Ljudje po svetu živimo v različnih kulturah kot tudi imamo različne pogoje vsakodnevnega življenja. Naša učiteljica Tanja je učence  popeljala na Šri Lanko, kjer nam je skozi lastno izkušnjo predstavila daljno deželo, njihove običaje, navade in njihovo pokrajino. Učenci so jo z zanimanjem poslušali, sodelovali in imeli precej vprašanj zanjo.

Dostopnost
//