V septembru in oktobru smo na šoli V parku imeli že dva športna dneva. Namenjena sta bila predvsem pohodom in plavanju, naknadno pa smo za večino učencev vključili še kolesarjenje.

Na prvem smo se vsi skupaj peš odpravili proti Zrečam. Pot je sicer bila naporna, a smo jo hitro premagali, saj nas je na cilju čakala nagrada. Zaslužili smo si namreč vstopnico za bazene v Termah Zreče. Ob obilici vodnih radosti (špricanje, tunkanje, vodne masaže), smo utrjevali tudi plavanje. Športni dan je kar prehitro minil. Ker je bilo vsem zelo všeč, smo se odločili, da bomo podobne aktivnosti hitro ponovili.

Drugi športni dan je res hitro prišel na vrsto. Cilj in nagrada sta ostala ista, le da so pot nekateri učenci premagali s kolesi. Ker pa gre s kolesi hitreje, smo si med potjo ogledali še nekatere okoliške kraje. V bazenih smo bili že domači in tudi plavamo že zelo dobro, zato veselja ni manjkalo. Eni so največ časa preživeli pod vodo, drugi so se raje držali na površju, tretji pa so se veliko razvajali. Na koncu smo izvedli še kratko tekmovanje in dobili smo najhitrejšega med nami (Jan). Tudi drugič je športni dan prehitro minil, zato vsi skupaj upamo, da ga bomo lahko še ponovili.

Brane Vodopivec, učitelj ŠVZ

 

 

 

Dostopnost
//