V petek, 15.5.2015, na prvi dan v tednu, ki je namenjen vseživljenjskemu učenju, smo imeli delavnice na Rdečem Križu Slovenske Konjice, kjer smo si ogledali delo z defibrilatorjem in postopke oživljanja.

V ponedeljek, 18.5.2015 nas je obiskala fotografinja Urška Golob, ki nam je predstavila delo s fotoaparatom. Učence je naučila fotografirati ob primerni svetlobi, uporabila pa jih je tudi kot svoje modele. Naredili smo veliko lepih fotografij.

V torek, 19.5.2015, je Brane Vodopivec za učence OŠ V parku in varovance VDC Slovenske Konjice pripravil Igre brez meja. Tekmovalci so v štafetnih igrah preverili svoje spretnosti in tekmovalni duh. Zmaga je šla v roke varovancev VDC-ja, za kar jim iskreno čestitamo.

Prav tako je v torek, 19.5.2015, Lilijana Rebernak pripravila predavanje in delavnice za otroke v PPVI oddelku na temo Pomen sadja in zelenjave v prehrani. Otroci so poslušali predavanje in znanje uspešno uporabili v delavnici, kjer so na vrtu pobirali pridelke in jih v kuhinji na zdrav način tudi pripravili.

V sredo, 20.5.2015, sta za naše otroke, varovance VDC in otroke iz vrtca, Arpad in Heda Šalamon pripravila slikarske delavnice. Slikali so na igrišču pred parkom.

Kasneje je namesto Mojce Tomažič Capello Tamara Juškovič pripravila kuharsko delavnico, kjer so otroci pripravljali sadne košarice. Bile so zelo okusne.

V četrtek, 21.5.2015, je Nadja Vidmajer za otroke pripravila delavnico Sladice malo drugače. Punce so pripravile tiramisu v kozarčku. Bile so navdušene in začele razmišljati o poklicu slaščičark.

V petek, 22.5.2015, na zadnji dan vseživljenjskega učenja je Andreja Rečnik za učence pripravila glasbeno-tehnično delavnico. Otroci so si izdelali lastne plastične bobne, na katerih so izvajali različne ritme.

Z novimi znanji, sladkim priokusom in navihanim prizvokom končujemo teden vseživljenjskega učenja. Komaj že čakamo na prihodnje leto, ko bomo znova izvajali delavnice, ki jih bodo za nas pripravili mentorji. Ne pozabimo: ,,Slovenija, učeča se dežela,” veseli smo, da smo bili del tega projekta!

 

 

Dostopnost
//