Konec septembra 2016 so se učenci naše šole odpravili na vzhod Slovenije, v Lendavo. Po prihodu so si ogledali Kulturni center z zanimivo koncertno dvorano in bližnjo sinagogo. Okrepčani z malico so se odpravili proti Lendavskemu gradu, v katerem je razstavljal španski slikar Joan Miro. Pod dela vrhunskega umetnika Miroja so ponosno razstavili svoja dela, ki so jih pod mentorstvo akademskega slikarja Arpada Šalamona in Hede Vidmar-Šalamon ustvarili na likovnih delavnicah v preteklih letih. Tako so ostali obiskovalci razstave občudovali tudi otroška likovna dela, ki pa po ustvarjalnosti nikakor niso zaostajala za Špancem.

Po ogledu so se radovedni odpravili proti razglednemu stolpu, Vinariumu, ki se nahaja v Dolgovaških Goricah, kraju sredi gričevnate pokrajine Lendavske gorice nad Lendavo na 302 metrih nadmorske višine. Prav vsi so se po 240. stopnicah povzpeli na vrh in občudovali razgled proti trem sosednjim državam, Avstriji, Madžarski in Hrvaški.

Organizatorja izleta, Arpad in Heda, člana Društva likovnikov in fotografov Konjice, sta jih presenetila še s slastnim kosilom v bližnji restavraciji, na koncu srečanja pa so se dobre volje razšli z obljubo, da se kmalu zopet srečajo.

Kaj so o izletu napisali in povedali učenci:

“V torek smo se z avtobusom odpeljali na ogled likovne razstave v Lendavo. Bili smo tudi na vrhu stolpa, s katerega smo lahko opazovali sosednje države. Najbolj mi je bilo všeč, da me ni bilo strah višine. Po ogledu smo odšli na kosilo, nato pa smo se odpeljali nazaj v šolo.” Enej, 8. r.

“Meni je bil najbolj všeč Vinarium. Ponosna sem bila, da sem se na koncu zahvalila gospe Hedi in gospodu Arpadu.” Klementina, 8. r.

“Najbolj všeč mi je bilo, da smo na vrhu stolpa v Lendavi videli druga mesta in države. V sinagogi v Lendavi mi je posebej ostal v spominu lestenec in stara ura z rimskimi številkami.” Tjaša, 9. r.

img_6978

 img_20160927_120500

 

Dostopnost
//