Prijateljstvo je pomembno pri preživljanju prostega časa. Letošnje šolsko leto smo se na naši šoli odločili, da bodo učenci 1.razreda NIS in učenci PPVI-1.stopnja sodelovali z učenci 1.razreda OŠ Pod goro v projektu Jaz tebi-ti meni. V torek smo se prvič družili v delavnici Podaj mi roko, kjer smo se najprej spoznali, prepevali pesmi o prijateljstvu, izdelali plakat z odtisi naših rok, nato pa smo se družili v gibalnici in multisenzorni sobi. Učenci ostalih oddelkov na naši šoli pa so v ustvarjalni delavnici odtiskovali liste in jih pobarvali, da smo lahko okrasili našo avlo.
V sredo smo izvedli naravoslovni dan na temo Bogastvo jeseni, kjer smo likovno ustvarjali z različnimi plodovi, ki nam jih je prinesla jesen. Sočili smo grozdje, pekli jabolčno pito, muffine iz jabolk in jabolčni zavitek. Imeli smo se zares lepo.
Da pa naši želodčki po sredinih dobrotah niso ostali lačni, smo se vsi učenci in učitelji v četrtek družili v času podaljšanega bivanja in pekli kostanj.
V petek, zadnji dan v tednu otroka, smo izvedli športni dan. Podali smo se v Škalce. Starejši učenci so se odlično izkazali kot pomočniki mlajšim učencem. V Škalcah smo pomalicali in se vrnili nazaj. Po poti smo nabrali divji kostanj, katerega bomo posušili in iz njega izdelali zdravila po receptu naših babic. Dan smo zaključili s peko jabolk, se ob ognju pogovarjali in zabavali.

sdr

dav

dav

dav

sdr

Dostopnost
//