V petek, 10. 11.,  smo si učenci PPVI 5,6 za hec naredili martinovo kosilo: bučkino juho, mlince, pečenega piščanca, rdeče zelje in solato s krompirjem.

Najprej smo olupili krompir in ga dali v vrelo vodo, nato pa smo razrezali rdečo zelje. K zelju smo dodali koščke jabolk in klinčke. Zraven vsega smo nasolili piščanca,  ga pomazali z oljem in dali pečt v pečico. Med tem smo očistili bučo za bučkino juho. Po čiščenju smo razrezali bučo na manjše kose. Dele buče smo dali v lonec, dodali pa zeliščno sol. Vmes smo čistili zeleno solato. Po kakšni uri smo iz pečice vzeli piščanca in ga obrnili, da se je zapekel še na drugi strani. Zraven smo dali 4 kose krompirja.

Na koncu smo si privoščili še sladico – malinovo torto, ki pa je nismo spekli sami, ampak dobili, zraven pa nazdravili z grozdnim sokom domače pridelave.

Nato smo  vse skupaj servirali na krožnike in smo pojedli.  

Aidan O.

Dostopnost
//